Labyrint. In de doolhof van 25 jaar Oekraiense 'onafhankelijkheid'

De toekomst van Oekraïne na 25 jaar onafhankelijkheid is nog altijd een uitweg zoeken uit het labyrint. Een pad leidt naar Rusland, een ander pad komt uit in Europa. Op cruciale kruispunten staan het oosten en westen van het land lijnrecht tegenover elkaar. Waar leidt dat heen?

Wie Oekraïne wil ontrafelen ontkomt niet aan de weerkerende vragen over oorlog, separatisme, oligarchen, machtsstrijd, voor of tegen Rusland… En  bij een aantal namen die de moderne geschiedenis van Oekraïne bepaalt: Kravtsjoek, Koetsjma, Joesjtsjenko, Janoekovitsj, Porosjenko, Timosjenko, maar ook Poetin.

Wat is hun rol? En wat zijn de gevolgen en betekenis van de ramp met vlucht MH17 en het Nederlands referendum over het Associatieverdrag met Oekraïne?

Lees alles over de recente geschiedenis van Oekraïne in het boek " Labyrint. In de doolhof van 25 jaar Oekraiense 'onafhankelijkheid'" door Bas van der Plas.

Paperback 288 pagina's, uitgave april 2017.

Er zijn nog enkele exemplaren van dit boek te bestellen: maak daartoe 20 euro over op ING-rekening NL37INGB0002142763 op naam van B.H.K. van der Plas, onder vermelding van 'Labyrint' en geef adresgegevens door. Verzending van het boek volgt aangetekend uit Eastland (verzending is inbegrepen).